Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Novosti

Čestitka Općinske načelnice prigodom Ramazanskog bajrama

U povodu proslave Ramazanskog bajrama, načelnica Općine Raša Glorija Paliska uputila je čestitku građankama i građanima Općine Raša, pripadnicima islamske vjeroispovijesti:

„Poštovane građanke i građani Općine Raša,

Mobilno reciklažno dvorište i u naselju Viškovići

Mobilno reciklažno dvorište, za prikupljanje iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva, bit će postavljeno i u naselju Viškovići (pokraj parkirališta na ulazu u naselje),  11. i 12. svibnja 2021. g. u vremenu od 10 do 17 sati.  

Objava pravovaljanih kandidacijskih lista i zbirnih lista - lokalni izbori 2021.

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Raša utvrdilo je, prihvatilo i objavilo dana 30. travnja 2021. u 8.19 sati pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova/članica Općinskog vijeća Općine Raša, te zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za

Određena biračka mjesta na području Općine Raša

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Raša donijelo je Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Općine Raša za lokalne izbore koji će se održati u nedjelju, 16. svibnja 2021. godine.

Rješenje o biračkim mjesti

Obavijest o uredovnom vremenu Općinskog izbornog povjerenstva Općine Raša

Obavještavamo sve zainteresirane osobe o radnom vremenu Općinskog izbornog povjerenstva Općine Raša glede zaprimanja kandidacijskih lista i kandidatura za predstojeće lokalne izbore u dvorani RKUD-a "Rudar" Raša, Nikole Tesle 3, Raša:

Lokalni izbori 16.05.2021.g.

Vlada Republike Hrvatske je dana 14. travnja 2021. godine donijela Odluku o raspisivanju lokalnih izbora. Izbori za članove predstavničkih tijela Općine Raša i Istarske Županije te za općinskog načelnika Općine Raša i župana Istarske županije te zamjenike župana održat će se u nedjelju, 16. svibnja 20

Mobilno reciklažno dvorište na osam lokacija

Općina Raša omogućuje građanima prikupljanje iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva putem mobilnog reciklažnog dvorišta.

Mobilno reciklažno dvorište bit će dostupno na osam lokacija u terminima kako slijedi:

Obavijest o provođenju proljetne deratizacije

Obavještavaju se mještani da će se u naseljima Raša, Most Raša, Krapan, Koromačno i Viškovići od ponedjeljka, 12. travnja 2021. godine provoditi sustavna proljetna deratizacija u stambenim prostorima. Očekuje se da će akcija trajati do 23. travnja 2021. godine, a što će ovisiti o vremenskim prilikama.

&nb

Dodijeljena sredstva sportskim udrugama

Općina Raša potpisala je ugovore o sufinanciranju sa sportskim udrugama nakon provedenog javnog natječaja. Sukladno odluci općinske načelnice, potpore će dobiti osam udruga, koje su se prijavile programe na natječaj i udovoljile uvjetima. 

Za infrastrukturu raškog priobalja više od 1,2 milijuna kuna

Dovršena je rekonstrukcija i asfaltiranje nerazvrstane ceste u naselju Ravni, 600 metara dugog odvojka od županijske prometnice do plaža. Zahvat vrijedan 614.657,50 kuna financirala je Općina Raša.

Cesta je u cijelosti saniran