Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Sv. Bartul dobit će kanalizacijsku mrežu

U naselju Sv. Bartul, u općini Raša, započela je izgradnja kolektorske mreže sustava odvodnje. Investicija Istarskog vodozaštitnog sustava (IVS) d.o.o. Buzet vrijedna je 5,4 milijuna kuna, a izvođač je zagrebačka tvrtka Tigra.

Prije početka radova Općina Raša je, s ciljem što kvalitetnijeg upoznavanja građana s ovim ulaganjem, organizirala sastanak s mještanima, kojem su prisustvovali predstavnici investitora, općinske uprave i izvođača. 

Odgovoreno je na brojna pitanja koja su se odnosila na način priključenja na sustav, ali i prometni režim te dinamiku izgradnje, budući da će radovi ući u turističku sezonu, a u ovom se naselju posljednjih godina izgradilo mnogo kuća za odmor. 

IVS, naglašeno je, vezan je rokovima, s obzirom na to da se investicija u cijelosti financira bespovratnim sredstvima Fonda za ruralni razvoj. Izgradnje mreže treba biti gotova u roku od sedam mjeseci. Dogovoreno je da će se radovi odvijati u razdoblju od 9 do 17 sati, te da će se raditi fazno po dijelovima sa što manje ograničenja u prometu. 

Investicija koja će podignuti kvalitetu življenja u naselju trebala bi obuhvatiti oko 300 korisnika. Projektirana duljina mreže je gotovo tri kilometra. Zbog zahtjevne konfiguracije terena te omogućavanja priključenja potrošača potrebno je ugraditi pet crpnih stanica. 

U planu je naknadno projektiranje dijela spojnog cjevovoda na glavni kolektor sustava aglomeracije Labin. Projektant sustava kolektorske mreže je Inženjersko projektni zavod - IPZ iz Zagreba.

Objavljeno: 07.05.2018 09:25:43 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page