Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Raša u subotu slavi 80. rođendan uz program za sve građane

Svečanošću na trgu u Raši ove subote obilježava se Dan Općine i 80 godina izgradnje najmlađeg grada u Istri. Raša spada u rijetke gradove koji znaju datum svog nastanka - inaugurirana je 4. studenoga 1937. godine te se na taj datum slavi Dan Općine.

Program započinje u podne, koncertom gradskih orkestara Labina i San Giorgija di Nogara. Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u 13 sati pod velikim šatorom, a otvorena je za sve građane. 

Na sjednici će se dodijeliti priznanja Općine Raša za 15 laureata. Priznanja će, za doprinos u raznim oblastima i promociju Općine, dobiti Dilan Mileta, Karlo Frankola, Sonja Basanić, Mirjana Franković, Ivanka Arefijev, Italo Rajković, pok. Hamzo Kolaković, Josip Pino Knapić, Mario Višković – Viško, Remiđo Grgorinić, grupa pojedinaca iz Sv. Bartola, RKUD „Rudar“ Raša, KUD „Ivan Goran Kovačić“ Velika, DSRŠAV „Galeb“ Raša i Stolnoteniski klub „Brovinje“. 

U kulturnom dijelu programa nastupit će učenici mjesne OŠ Ivana Batelića i folkloraši RKUD-a Rudar. Potom će se otvoriti novouređena knjižnica, točnije stacionar Gradske knjižnice Labin, u prostorima nekadašnje čitaonice na trgu.

Nakon službenog dijela priredit će se besplatan „rudarski ručak“ za sve posjetitelje! 

„Pripremamo feštu za sve građane, pa ih ovim putem pozivam na trg da zajedno proslavimo 80. rođendan naše Raše. Značajan jubilej obilježavamo kroz cijelu godinu, od ugošćavanja karavane festivala MIK, Motovun film festivala do Massima Savića“, ističe općinska načelnica Glorija Paliska.

Obilježavanje Dana Općine zaključit će se večernjim koncertom popularne rock skupine Zabranjeno pušenje, uz nastup DJ-a Nikole z Kukurini. Koncert u šatoru na trgu počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan. 

Zbog održavanja manifestacije Trg Republike u Raši bit će zatvoren za promet od 6.30 sati u petak do 15 sati u nedjelju.

Objavljeno: 02.11.2017 11:17:47 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page