Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Motovun film festival predstavlja: Čine na place va Raše

„Čine na place va Raše“ naziv je programa u sklopu kojeg „Motovun film festival“ gostuje u najmlađem istarskom gradu.  

Program će se održati na  raškom trgu u petak i subotu, 11. i 12. kolovoza, oba dana s početkom u 21.15 sati.

Prva kino večer, u petak, donosi dječji program: prikazivat će se animirani film  „Ježeva kućica“, te film „Uzbuna na Zelenom vrhu“. 

„Ježeva kućica“, autorice Eve Cvijanović, nastala je prema slavnoj poemi Branka Ćopića u tehnici stop-animacije. Ovo desetominutno ostvarenje vjerno je literarnom predlošku o Ježurci Ježiću, malenom i skromnom, ali odvažnom šumskom stanovniku. „Uzbuna na Zelenom Vrhu“ redateljice Čejen Černić, pak, novi je film nastao na temelju romana Ivana Kušana: gledateljima otkriva kako je Ratko Milić, zvan Koko, postao detektiv, a uzbudljiva priča o njegovom prvom zadatku smještena je u vrijeme prije nego što se s obitelji preselio u Zagreb.

Druge večeri, u subotu, na rasporedu je talijanska komična drama „Potpuni stranci“. 

Film prati sedam dugogodišnjih prijatelja tijekom jedne zajedničke večere. Pomalo zaigrani, uz čašicu vina, odlučuju staviti svoje mobitele na stol te pročitati svaku poruku na glas, javiti se na svaki poziv i uključiti zvučnik, pročitati svaki mail… Jer, naravno, tvrde da nitko od njih nema što skrivati od svojih najboljih prijatelja... Riječ je o najbolje prihvaćenom filmu s prošlogodišnjeg izdanja „Motovun film festivala“. 

Organizator programa je Općina Raša, a ulaz je besplatan.

Zbog održavanja manifestacije Trg Republike bit će zatvoren za promet u petak od 19 sati do 1 sat u noći, te u subotu od 19 sati do 1 sat u noći.


Objavljeno: 09.08.2017 10:52:08 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page