Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

U petak u Trgetu 2. izdanje "Fešte od pidoći"

Drugo izdanje gastro manifestacije „Fešta od pidoći“ održat će se u petak, 4. kolovoza 2017. godine, od 20 sati u Trgetu. 

Ovo malo ribarsko naselje slavit će školjku po kojoj je šire prepoznatljivo. Pidoći se uzgajaju upravo u ovom dijelu Raškog zaljeva koje se ponosi dugom tradicijom u ribarstvu i marikulturi. 

Na isključivo ribljem meniju naći će se dagnje iz uzgoja na području Raškog zaljeva, koje će se na više načina pripremati na tri ugostiteljska štanda. Moći će se kušati vina nagrađenih lokalnih vinara: svoja vina točit će Goran Baćac, Lari Juričić, Josip Siljan, Romeo Licul  Miljenko Vretenar i Piero Licul. 

Posjetitelje će zabavljati Klapa Nevera i Duo Fenix. 

Organizator manifestacije je Općina Raša, a suorganizator Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba“ (FLAG „Alba“). 

Zbog održavanja manifestacije bit će zatvorena nerazvrstana cesta Luka Bršica – Trget, i to od 16 sati u petak do 3 sata u noći. Kao zaobilazne pravce moguće je koristiti dionicu državne ceste DC 66 Pula-Labin, županijsku cestu ŽC 5103 Labin-Stanišovi-Koromačno i lokalnu cestu LC 50151 Brgod-Trget.

Upućuju se posjetitelji da koriste veliku parkirnu površinu kraj Brgoda, u naselju Lončari, odakle će do Trgeta stalno prometovati mini-bus. Parkiralište će biti osigurano i u dijelu luke Bršica.  

Objavljeno: 01.08.2017 15:53:39 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page