Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Snimana raška Kartulina z MIK-a

Festival Melodije i Kvarnera održat će se po prvi put u njegove 53 godine u Raši. U najmlađem istarskom gradu, na Trgu Republike, karavana jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj udomaćit će se u petak, 30. lipnja 2017. g. Raša, koja ove godine slavi 80. rođendan, bit će jedina postaja MIK-a u Istri.

U pripremama za festival, proteklog je petka u općini Raša snimana Kartulina z MIK-a, 30-minutna promotivna reportaža koja će se vrtjeti na brojnim lokalnim TV-postajama širom Hrvatske. Općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein provela je voditelja Roberta Ferlina i snimateljsku ekipu Rašom, Skitačom i Trgetom, upoznavši ih s poviješću, posebnostima naselja, realiziranim poslovima i planiranim projektima.

Istodobno je reportažu o Raši radila i novinarska ekipa Novog lista, što je dodatan vid promocije Općine zahvaljujući održavanju MIK-a.

Inače, 47. izdanje MIK-a  započinje 27. lipnja u Opatiji, dan kasnije karavana će gostovati u Malinskoj, a 29. lipnja na kastavskoj Crekvini. Nakon Raše, na rasporedu je finalna večer u matičnoj luci Festivala - Rijeci, i to u nedjelju 2. srpnja

Foto: M. Gracin (Novi list)

Objavljeno: 08.05.2017 10:53:51 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page