Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Prijem za „galebaše“, najuspješniju istarsku ribičku udrugu

Prijem za članove Galeba, ribolovnog društva koje je županijski Savez za sportski ribolov na moru nedavno proglasio najuspješnijom istarskom udrugom (udičari) za prošlu godinu, priredila je danas općinska načelnica Raše Glorija Paliska Bolterstein. Raške ribiče predstavljali su predsjednik udruge Đanfranko Ricci, te mlade klupske perjanice, hrvatski reprezentativci Dilan Mileta i Nino Štucin.

Spomenuti dvojac lani se okitio ekipnim naslovom svjetskih prvaka u kategoriji U21 (štap s brodice) na prvenstvu održanom u Crnoj Gori. Mileta i Štucin su, uz to, osvojili brojna odličja na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima.

„Iza ovakvih uspjeha stoji puno odricanja. Treba biti uporan, puno trenirati i ići na što više natjecanja. Najvažnija od svega je – ljubav prema moru!“, poručili su Mileta i Štucin.

„Ponosni smo što imamo ovako uspješne članove koji širom svijeta promoviraju svoj klub i općinu Raša. Naša 'Mala škola ribolova', s više od 20 djece uzrasta od 5 do 15 godina, jamac je svijetle budućnosti udruge“, kazao je Ricci, predsjednik Galeba.

Raška načelica Paliska Bolterstein prigodno je darovala goste, ribičkom opremom, te naglasila da Općina u skladu sa proračunskim mogućnostima, konstantno podupire rad svih sportskih udruga, pa tako i Galeba. S obzirom na to da je prijem upriličen prije Svjetskog prvenstva u Saliju na Dugom otoku, koje započinje idućeg tjedna, a na kojem će Mileta i Štucin braniti lanjsku titulu, načelnica im je zaželjela neizostavno: „Rogi ribaru!“.

Objavljeno: 28.04.2017 11:53:23 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page