Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Priopćenje za javnost: Općina nije izdala suglasnost za enduro utrku

Općinska načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein izdala je priopćenje  za javnost na temelju saznanja da je za nedjelju, 19. ožujka 2017. godine, prijavljeno javno okupljanje s ciljem održavanja enduro utrke u naselju Raša, na lokaciji napuštenog kamenoloma Karlota prema bivšoj TE Vlaška.

"Ovim putem želimo upoznati javnost s nekoliko važnih činjenica. Općinsko vijeće Raše 2014. godine donijelo je Odluku o uređenju prometa, kojom nije dozvoljeno održavanje enduro i off road vožnji na području Općine osim, iznimno, uz suglasnost općinske načelnice.

Zbog brojnih pritužbi građana na ovu manifestaciju, Općina Raša nije izdala nikakvu suglasnost za ovogodišnju utrku. Građani su prošle godine negodovali zbog nepoštivanja trasa koje je organizator prijavio za utrku i šteta na terenu.

Općina je ovom prilikom poduzela sve što je mogla da se ispoštuje odluka njenog predstavničkog tijela, a prema kojoj se ova utrka ne bi smjela održati. Za sve eventualne štete koje građani pretrpe odgovaran je organizator“, stoji u priopćenju općinske načelnice.

Objavljeno: 18.03.2017 19:00:24 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page