Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Izložba o Raši kao poklon za 80. rođendan

Regionalno vijeće Furlanije Julijske Venecije ustupilo je Općini Raša u vlasništvo fotografsku izložbu „Arsia-citta mineraria/Raša-rudarski grad 4.11.1937“. Protokol o ustupanju jučer su u Raši potpisali raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein i predsjednik Regionalnog vijeća Furlanije Julijske Venecije Franco Iacop. 

Postav izložbe čini oko 60 eksponata na temu povijesti rudnika, rudarske tragedije u Raši, te nastajanja ovog rudarskog grada. Izložba je premijeru imala prošle godine u veljači u Trstu, a potom je predstavljena i u Raši, gdje je izazvala velik interes javnosti, te u drugim sredinama.

„Ovo je najbolji mogući poklon Raši za 80. obljetnicu njenog nastanka“, naglasila je načelnica Paliska Bolterstein.

Iacop je donaciju izložbe ocijenio logičnim tijekom međunarodne suradnje između Općine Raša i prijateljske Općine San Giorgio di Nogaro, rekavši da je prirodno da ona „stanuje“ u gradu kojeg tematizira. Istaknuo je zasluge Lodovica Rustica, potpredsjednika kulturne udruge Ad Undecimum iz Općine San Giorgio di Nogaro, od kojega je potekla inicijativa o stvaranju izložbe.

Potpisivanju protokola, među ostalim uzvanicima, prisustvovao je i Paolo Palminteri, generalni konzul Republike Italije u Rijeci.

Objavljeno: 01.03.2017 10:57:03 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page