Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Upravni odbor Udruge općina o investicijama i poreznoj reformi

Udruga općina u Republici Hrvatskoj prikupit će u najkraćem mogućem roku podatke o projektima svih općina u Hrvatskoj koji su tehnički spremni za provedbu, ali koji se ne mogu realizirati jer za njih jednostavno - nema natječaja!  Svrha tog kataloga bit će opovrgavanje tvrdnje u javnosti kako su općine slaba karika mogućeg novog investicijskog ciklusa jer ne iskorištavaju prilike koje im se navodno pružaju. 

Zaključak je to Upravnog odbora Udruge općina sa sjednice održane u utorak, 27. siječnja, u Zagrebu, koju je vodio predsjednik Udruge Đuro Bukvić, a kojoj je prisustvovala i članica UO-a raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein. Najavljeno je također da će ova udruga nakon prvog tromjesečja 2015. godine prikupiti podatke o prihodima općinskih proračuna kako bi se definirali efekti porezne reforme koja je stupila na snagu početkom godine i koji su, prema prvim saznanjima, vrlo nepovoljni.

Upravni odbor raspravljao je i o problemu vlasništva nad zemljišnim parcelama na područjima općina na koje se, odlukom državnog odvjetništva, upisuju javne i državne tvrtke i tako onemogućavaju lokalnu samoupravu u  raspolaganju imovinom ocijenivši da je ta praksa neprihvatljiva.

Dogovoreno je da će Udruga u usmjeriti svoje kapacitete na intenziviranje suradnje s općinama kako bi prikupljanje stavova i razmjena informacija kao i medijska prisutnost bili veći i efikasniji.

Objavljeno: 28.01.2015 11:44:18 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page