Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Općini Raša „Zlatna koza“ za „Kovarsku kuću Arsia“

Općina Raša dobitnik je godišnje nagrade Turističke zajednice Istarske županije Zlatna koza - Capra d'oro u kategoriji „turistički proizvod“, za Mali muzej rudarstva - "Kovarsku kuću Arsia". Nagradu su jučer na svečanosti u Motovunu preuzeli općinska načelnica Glorija Paliska i direktor općinske Turističke zajednice Jasmin Mahmutović.

"Kovarska kuća Arsia", uređena na središnjem raškom trgu, dojmljivo dočarava život i težak posao rudara. Općina je projekt, koji je svojom originalnošću i značajem doprinio jačanju turističke ponude, realizirala uz sufinanciranje Ministarstva turizma.

„Ovo je veliko priznanje za našu Općinu i snažan poticaj za daljnje aktivnosti. Drago mi je da smo nagradu dobili baš za priču o životu rudara, jer je to temelj na kojem je Raša nastala. Zahvaljujemo se organizatoru i Istarskoj županiji što su prepoznali i podržali projekt, kao i Ministarstvu turizma, koje nam je pomoglo u realizaciji. I ovom prilikom pozivam sve koji to dosad nisu učinili, da posjete naš mali muzej rudarstva“, kaže načelnica Paliska.

Zlatna koza dodjeljuje se od 1994. godine za marketinške aktivnosti u istarskom turizmu, unapređenje turističkih proizvoda i turističke promocije općenito.

Za ovogodišnju nagradu Zlatna koza inače je pristiglo ukupno 55 kandidatura: 17 u kategoriji Eventi, 14 u kategoriji Turistički proizvod, 12 u kategoriji Inovativni proizvodi, 7 u kategoriji Vizualnih komunikacija te 5 za nagradu pojedincima.

Objavljeno: 18.12.2019 11:41:07 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page