Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Vodovod Labin traži rješenje za raški kanal

Razmatraju se dvije varijante tzv. prijelaznog rješenja za kanal koji prolazi naseljem Raša, a koje bi ostalo na snazi dok se ne realizira veliki projekt odvodnje Aglomeracije Labin-Raša-Rabac. 

Od nedavnog sastanka na ovu temu, kada su Općina Raša i Grad Labin ugostili vodeće ljude Hrvatskih voda, tvrtka Vodovod Labin izradila je idejno rješenje pumpanja vode iz obuhvatnog kanala u blizini izvorišta Fonte Gaja u Krapanski potok. Budući da procijenjeni troškovi za realizaciju istog iznose oko 8 milijuna kuna, Općina Raša zatražila je razradu idejnog rješenja na još dvije dodatne varijante, računajući da bi one mogle koštati puno manje.

Istovremeno se sagledava opcija s pumpanjem rudničkih voda u raški kanal, čime bi se osigurala njegova protočnost, te je Vodovod zatražio očitovanja triju ministarstava kako bi se regulirao status korištenja tih voda. 

„Iako Vodovod na naše inzistiranje traži rješenja, moramo istaknuti da je za nas u ovoj priči žurnost jako važna. U međuvremenu smo s Hrvatskim vodama dogovorili prioritete oko daljnje sanacije raškog kanala, odnosno betoniranja njegova korita, s time da najprije treba riješiti kritičan dio u Donjoj Raši. U ispostavi Hrvatskih voda čekaju na odobrenje dodatnih interventnih sredstava“, napominje načelnica Općine Raša Glorija Paliska.

Objavljeno: 15.07.2019 12:41:45 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page