Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

O bespovratnim sredstvima za Rašku dolinu s Ministarstvom poljoprivrede

U Općini Raša 27. veljače 2019. g. održan je sastanak općinske načelnice Glorije Paliska, predstavnika Ministarstva poljoprivrede - Uprave za ruralni razvoj i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štetu u nedavnoj poplavi Raške doline. 

Podsjetimo, zbog šteta prouzročenih poplavom Istarska županija proglasila je elementarnu nepogodu za područje Općine Raša.

Predstavnici Ministarstva i Agencije predstavili su mogućnosti obnove uništenog poljoprivrednog potencijala kroz tip operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“. Objasnili su prihvatljive troškove, potrebnu dokumentaciju te postupak prijave na natječaj.

Poljoprivrednici su iznijeli podatke o šteti nastaloj u poplavi, a posebno su naglasili potrebu čišćenja i obnove odvodnih kanala na poljoprivrednom zemljištu.

Agencija za plaćanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede natječaje za provedbu ovog tipa operacije objavljivat će kontinuirano kroz 2019. godinu, stoga poljoprivrednici čiji je potencijal uništen imaju dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije i provođenje radova na obnovi, naglašeno je na sastanku.

Objavljeno: 04.03.2019 11:25:24 | Objavio: Admin

Pogledaj sve novosti

Novosti
Go to top of page