Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Novosti

Čestitka Općinske načelnice prigodom Ramazanskog bajrama

U povodu završetka ramazanskog posta i proslave Ramazanskog bajrama, načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein uputila je čestitku građankama i građanima Općine Raša, pripadnicima islamske vjeroispovijesti.


"Želim vam ovom prigodom čestitati Ramaza

Smotra vina Istočne Istre "Skitača 2017."

Dvanaesta Smotra vina istočne Istre "Skitača 2017" održat će se u subotu, 24. lipnja 2017 g. Manifestacija na Skitači započinje u 18.30 sati otvaranjem konoba u kojima će se moći kušati dobra bijela i crna vina. Pobjednika smotre, najbolje vino odabrat će publika.  

Općina će sufinancirati nabavku udžbenika

Obavještavaju se roditelji učenika osnovnih škola da će Općina Raša sufinancirati nabavku udžbenika i školskog pribora s vrijednosnim bonom u iznosu od 500,00 kuna po đaku. Pravo na sufinanciranje imat će učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola, koji imaju prebivalište na području Općine Raša.

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Raša

Na sjednici održanoj 19. lipnja 2017. g. konstituirano je Općinsko vijeće Općine Raša. Za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran Željko Zahtila, a  za potpredsjednika, također jednoglasno, Danijel Fonović, oba vijećnici IDS-a. 

Najava konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Općine Raša

U ponedjeljak, 19. lipnja 2017. g. s početkom u 19.30 sati u vijećnici Općine Raša održat će se prva konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Raša. Sjednicu je sazvao predstojnik Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Draženko Janjušević, a temeljem čl. 87. st. 1. Zakona o lokalnim izbor

Obavijest i javni poziv poreznim obveznicima - porez na nekretnine

Člankom 20. stavkom 2. Zakona o lokalnim porezima („Narodne novine“, broj 115/2016), koji je stupio na snagu 1. siječnja 2017. godine propisano je da su jedinice lokalne samouprave (dakle i Općina Raša) dužne uvesti i naplaćivati porez na nekretnine. 

Javni poziv za korištenje javnih površina u povodu održavanja MIK-a

Općinska načelnica Općine Raša dana 1. lipnja 2017. godine raspisala je Javni poziv za korištenje javnih površina. Pozivom se prikupljaju pisane ponude za korištenje javnih površina u naselju Raša, na Trgu Republike, u povodu održavanja manifestacije Festival Melodije Istre i Kvarnera, koja će se održati 30. lipnja 2017. godine.

U Raši će se otvoriti knjižnica

Općina Raša uredit će u zgradi nekadašnje čitaonice na Trgu Republike u Raši prostoriju za otvaranje knjižnog stacionara Gradske knjižnice Labin. Ondje će se moći posuditi knjige, a dio prostora bit će namijenjen čitaonici.