Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Novosti

U Raši će se otvoriti knjižnica

Općina Raša uredit će u zgradi nekadašnje čitaonice na Trgu Republike u Raši prostoriju za otvaranje knjižnog stacionara Gradske knjižnice Labin. Ondje će se moći posuditi knjige, a dio prostora bit će namijenjen čitaonici.

Obavijest o dežurstvu Općinskog izbornog povjerenstva (dostava financijskih izvješća)

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Raša u postupku provedbe izbora za članove Općinskog vijeća i za izbor načelnika i njegovog zamjenika, koji će se održati 21. svibnja2017.g., daje obavijest o dežurstvu povjerenstva vezano za dostavu financijskih izvješća izbornih sudionika.

Obavijest je objavljena u p

Općini Raša odobrena sredstva Ministarstva za javnu rasvjetu

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je sredstva za kapitalnu pomoć Općini Raša u iznosu od 80 tisuća kuna za projekt izgradnje rasvjete u naseljima Krapan i Koromačno. Općina se prijavila na natječaj koje je Ministarstvo raspisalo krajem siječnja, a sukladno Programu izgradnje komunalne infrastrukture za 2017. go

Snimana raška Kartulina z MIK-a

Festival Melodije i Kvarnera održat će se po prvi put u njegove 53 godine u Raši. U najmlađem istarskom gradu, na Trgu Republike, karavana jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj udomaćit će se u petak, 30. lipnja 2017. g. Raša, koja ove godine slavi 80. rođendan, bit će jedina postaja MIK-a u Istri.

Objava Općinskog izbornog povjerenstva Općine Raša - kandidacijske liste i kandidature

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Raša utvrdilo je, prihvatilo i objavilo pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova/članica Općinskog vijeća Općine Raša, te pravovaljane kandidature i zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za Općinskog načelinka/načelnice Opć

Prijem za „galebaše“, najuspješniju istarsku ribičku udrugu

Prijem za članove Galeba, ribolovnog društva koje je županijski Savez za sportski ribolov na moru nedavno proglasio najuspješnijom istarskom udrugom (udičari) za prošlu godinu, priredila je danas općinska načelnica Raše Glorija Paliska Bolterstein. Raške ribiče predstavljali su predsjednik udruge Đanfra

Izložba o Raši predstavljena u Forliju, sjedištu ATRIUM-a

U Forlìju (Italija), u obnovljenoj impozantnoj zgradi bivšeg GIL-a, 21. travnja otvorena je izložba „Raša,  rudarski grad, 4.11.1937.“, i to u povodu 80. obljetnice inauguracije Raše. Riječ je o postavu fotografija koje pričaju o nastanku „najmlađeg grada u Istri“ i povijesti rudarenja. 


Istodobno su otvorene i i

Obavijest o dežurstvu Općinskog izbornog povjerenstva Općine Raša

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Raša objavilo je obavijest o dežurstvu povjerenstva za sudionike u izbornom procesu radi predaje kandidacijskih lista/kandidatura, mogućnosti ovjere očitovanja o prihvaćanju kandidature te mogućnosti pravodobnog dobivanja svih informacija koje su potrebne za sudjelovanje na izborima.

Obavijest