Početna stranica

| Karta grada

Općina Raša logo

Novosti

Izvještaj s 25. redovne sjednice Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Općine Raša u četvrtak, 28. svibnja 2020. godine, održalo je 25. redovnu sjednicu, kojoj je prisustvovalo svih 13 vijećnika.

Na sjednici su donijeti sljedeći akti:

Općini Raša bezuvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju

Općina Raša dobila je dvostruko bezuvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju, za godišnje financijske izvještaje i usklađenost poslovanja sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima za 2019. godinu. Riječ je o najboljoj ocjeni koju u svojim izvješćima daje revizorski ured i pravoj p

Akcija sustavne deratizacije

Obavještavaju se mještani naselja Raša, Koromačna, Viškovića i Most Raše  da će  od 28. svibnja 2020. godine djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije provesti sustavnu deratizaciju u stambenim prostorima (šupe, drvarnice i slična mjesta) koja su potencijalna staništa glodavaca.&n

Najava 25. redovne sjednice Općinskog vijeća

U četvrtak, 28. svibnja 2020. g., s početkom u 18,30 sati, održat će se 25. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Raša. 

Dnevni red sjednice i materijali po točkama nalaze se u prilogu ove obavijesti.

Općina Raša uplatila donaciju Klinici „Dr. Fran Mihaljević“

Općina Raša donirala je iznos od 30 tisuća kuna Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" iz Zagreba. Klinika je izolirala novi koronavirus SARS-CoV-2, što je označeno kao prvi korak u razvoj cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Izvješće o provedenom Savjetovanju s javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o zakupu poslovnog prostora

Sukladno članku 11. st. 4. Zakona  o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, broj 25/13 i 85/15), Jedinstveni upravni odjel Općine Raša objavljuje Izvješće o provedenom Savjetovanju s javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o zakupu poslovnog prostora.

Novi „ležeći policajci“ na tri lokacije u Raši

Usporivači prometa postavljeni su na dodatnim lokacijama u Raši: u ulici kraj osnove škole i vrtića te u ulici na ulazu u naselje iz pravca Pule. Novi „ležeći policajci“, većih dimenzija, postavljeni su i u ulici Matije Vlačića, na dijelu kraj igrališta Kampet, za veću sigurnost djece.

Izvještaj s 24. redovne sjednice Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Općine Raša u srijedu, 15. travnja 2020. godine, održalo je 24. redovnu sjednicu, kojoj je prisustvovalo 12 od 13 vijećnika.

S obzirom na posebne okolnosti u uvjetima proglašene epidemije na području Republi

Policija traga za autorom grafita

Nepoznata osoba ili više njih iscrtala je, na potezu Raša-Krapan, grafite s nacističkom ikonografijom i porukama koje raspiruju nacionalističku mržnju. Nakon dojave građana, policija je o tome jučer poslijepodne obavijestila Općinu.